Dromen en durven

In Geen categorie

De Popup-school heeft de 7 ZIN-nen als kernwaarden. Ze geven de manier van werken weer. Ze geven aan hoe de Popup-school in de maatschappij staat. De ZIN-nen Aarden en Verbeelding, helpen om mogelijkheden en oplossingen te vinden voor vraagstukken die moeilijker te beantwoorden zijn. Architect Thomas Rau legt in de video uit hoe hij is gekomen op zijn aanpak; van bezit naar gebruik. Door deze ideeën is hij leidend in duurzaamheid en inventiviteit. Hij heeft bijvoorbeeld bereikt dat grotere opdrachtgevers bij Philips licht kunnen kopen en geen lampen, armaturen e.d.  Die blijven eigendom van Philips. Aan het eind van de levenscyclus van de apparaten gaan ze terug naar Philips en worden ze verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Laat je 15 minuten meenemen in de gedachten en werkelijkheid van Thomas Rau, met nog meer gerealiseerde voorbeelden. Ik gebruik Rau’s verhaal vaak om mensen te laten zien dat iets dat eerst “onmogelijk” lijkt, toch mogelijk wordt. Het startte bij Rau waarschijnlijk ook met een droom, die hij met durf verwezenlijkt heeft. Zo past de ZIN Dromen en durven ook bij deze video èn de Popup-school.

Mark Renne
Mark Renne
Planoloog, veranderaar, Parkstad Limburg blogger. Specs: wonen, leegstand, kunst, duurzaamheid, vervoer, deeleconomie, (lokale) politiek en leefbaarheid.
Recommended Posts

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/popupsch/public_html/wp-content/themes/jupiter/footer.php on line 223