Kort verslag Pop-Up School eerste editie

By
In Geen categorie

Thema

Gemeenschapshuis Panningen in oprichting

Vraagstelling

De ambitie om de gemeenschap van Panningen verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun gemeenschapshuis en dit te laten uitgroeien tot een sociaal knooppunt voor jong en oud.

Doel van deze Pop-up School

Een onderzoeksessie naar bijzondere kansen en mogelijkheden, die bovendien haalbaar en acceptabel moeten zijn . Vernieuwen, verbinden en verduurzamen zijn kernbegrippen in het creëren van gemeenschapszin.

Wie doen mee?

Studenten, docenten, medewerkers van Zuyd en deelnemers Gemeente Peel en Maas

Hoe?

Door middel van het TASC-model (Think, Act, Share and Create). Dit model vormt de basis voor het programma van de Pop-up School

foto 1 verslag 1b

foto 2 verslag 1

Eerste indruk van de eerste editie

 Verduurzaming Pop-up School

Ook andere Gemeenten hebben inmiddels belangstelling getoond voor een Pop-up School. De Gemeente Maastricht wil in een stadsbrede Pop-up School de talenten van vrijwilligers voor het voetlicht brengen, de Gemeente Kerkrade wil graag met Zuyd Hogeschool werken aan het verbinden van vrijwilligers of aan het oppimpen van een winkelstraat en de Gemeente Roermond wil vanuit verschillende disciplines op zoek naar bindende factoren in een wijk waar de supermarkt verdwijnt. Via de website heeft zich de ondernemersvereniging uit Heerlen aangemeld voor een Pop-up School die meer identiteit moet ontwikkelen voor een winkelstraat.

Daarvoor ontwikkelt Jos Laugs een business-model waardoor ook andere partijen betrokken kunnen worden bij de doorontwikkeling van de Pop-up School.

 #EEN UITGEBREID VERSLAG IN BEELD EN TEKST VOLGT NA DE ZOMERVAKANTIE#

Recent Posts

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/popupsch/public_html/wp-content/themes/jupiter/footer.php on line 223