LAATSTE SEE & FEEL VIDEOS

COATS CREATE JOBS IN DETROIT. VERONIKA SCOTT’S

Veronika denkt verder dan het product puur in gebruik. Mooi voorbeeld van People Centered Design. What design can do for (poor) people in Detroit.

THE NEXT GENERATION ASK WORLD LEADERS…

Wereldleiders het wordt tijd om te beginnen om onze wereld beter te maken. Laten we starten met het klimaat. Gedacht vanuit het kind.

BRENÉ BROWN ON EMPATHY

Wat is nu eigenlijk het verschil tussen empathy en sympathy? Heldere uitleg a.d.v. een mooie aninimatiefilm.

THE SUBWAY SPA

Humoristisch sociaal innovatie project midden in de metro van New York. Erg leuk!

THE STORY ABOUT STUFF

Moet je gezien hebben! Hoe zit onze consumptie en productie-industrie in elkaar. Wat beweegt ons om al die producten te kopen? Kan het zo wel doorgaan? Of moeten we duurzamer worden?

Wij zullen nog meerdere van dit soort video’s in de toekomst gaan posten.

HAPPY

Een oppepper om de dag te beginnen. Altijd weer leuk. Van ’s morgensvroeg tot….’s morgensvroeg! 24 uur lang. Werkt aanstekelijk!

http://24hoursofhappy.com/

JOHN BIELENBERG, BORN INGENIOUS

Een MUST SEE als je designer bent. John is een socially, conscious designer. Hij vindt dat elk product dat je ontwerp een betere en diepere betekenis moet hebben voor mens en maatschappij. Geweldige spreker met eigenzinnig woordgebruik. Toffe vent met het hart op de goede plek!

CELEBRATION, PLAYING FOR CHANGE, SONGS AROUND THE WORLD

Muziek inspireert, verbindt en verandert de wereld. Deze kinderen laten ons zien dat het kan. Je wilt meteen meedoen…

DE NIEUWE WIJSHEID VAN SEMLER

Inspirerende documentaire van de VPRO. Deze filosofische en succesvolle  ondernemer zet de mens centraal. Hij weet als geen ander in welke tijd dat we leven. De tijd van wijsheid! Een MUST SEE als je een ondernemer bent!

Bron: VPRO Tegenlicht

THE OCEAN CLEANUP, WHAT WE DO …

The youngest flying DUTCHMAN van deze tijd. Boyan Slat, maakt zijn droom waar en zet zich in voor een betere wereld!! Tijdens een duiktocht op zijn zestiende kwam hij meer plastic tasjes tegen dan vissen. Vanaf dat moment liet het gevoel dat daar iets aan moet gebeuren hem niet meer los.

Meer lezen en zien: The Ocean Cleanup
Boyabn Slat onderneemt omdat het moet